Jan Catsburg is oprichter en eigenaar van FIRSTT rijopleidingen. Met jarenlange ervaring in het opleiden van rijinstructeurs, zijn de opleidingen volledig afgestemd op de wensen en de behoeften van de cursisten en natuurlijk de praktijk.

FIRSTT staat voor kwaliteit. Ze geloven dat een goede dienstverlening aan de basis staat van een tevreden klant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het zo snel en zo goed mogelijk lesgeven aan leerlingen het doel is van FIRSTT, die deze doelstelling samen met de rijinstructeur wil gaan bereiken.

FIRSTT rijopleiding

De gemiddelde opleidingstermijn van een FIRSTT opleiding bedraagt gemiddeld tussen de 6 en 8 maanden. Een FIRSTT rijinstructeur in spé studeert vooral vanuit huis, waardoor flexibiliteit zeker een pluspunt is aan hun opleidingen.

In plaats van klassikaal onderwijs, wordt er gewerkt vanuit het persoonlijke begeleidingsprincipe. Dit zorgt ervoor dat je in je eigen tempo kunt studeren, los van het tempo van de andere FIRSTT rijinstructeurs in spé. Soms moet je tijdens de rijopleiding langer stilstaan bij het ene onderdeel, terwijl je bij andere onderdelen sneller bent dan de gemiddelde instructeur.

Daarnaast ben je bij FIRSTT rijschool opleidingen gegarandeerd van een stageplaats, zodat je deze zelf niet hoef te zoeken. Binnen het team van NXXT rijinstructeurs hebben verschillende teamleden zich gespecialiseerd in het mentorschap. Dit zorgt ervoor dat je als FIRSTT rijinstructeur in opleiding de verplichte praktijkstage kunt volgen binnen het bedrijf en wordt je begeleid totdat je geslaagd bent. Vervolgens kun je je eventueel aansluiten als nieuwe franchiser bij NXXT rijschool.

Ervaringen en reviews van de opleiding

Als je rijinstructeur wilt worden, is het natuurlijk belangrijk dat je overtuigd bent van de kwaliteit van de opleiding en dat je een beeld krijgt van de ervaringen van rijinstructeurs die de opleiding al eerder afgerond hebben. Hieronder hebben we enkele FIRSTT ervaringen op een rijtje gezet:

Een nieuwe carrière switch in de rijschool branche. Zoveel aanbieders maar wat ben ik blij dat ik voor FIRSTT heb gekozen. Een super goede lerares Diana die professioneel maar met een hoop humor mij in 1x door alle theorie examens heeft geloosd. Nu nog stage en dan van FIRSTT naar NXXT!

Corrie K. FIRSTT rijopleiding

Bij firstt heb ik hele prettige, goede theorielessen gehad. Er werd vlot door de stof een gegast en waar nog onduidelijkheden waren of herhaling nodig was werd even een versnelling terug geschakeld. De vele proefexamens bij 1A zijn erg handig! Voor lesvoorbereiding en lesuitvoering mogen wat mij betreft wel wat meer lessen voor staan met voorbeeld examens zoals in 1A, die zijn namelijk behoorlijk pittig. 1A en 2B in één keer gehaald! 2A nog even herkansen.

Thijmen S. FIRSTT rijopleiding

Door de goede instructeurs, de gezellige en duidelijke manier van les geven, is de cursus wel te doen, maar hard werken is gewenst. De stage loop ik bij Verkeersschool Hen Engelen t.h.o.d.n NXXT, en een betere stagementor kan ik mij niet wensen. Ik heb inmiddels ettelijke uren bij Hen achter in de auto doorgebracht, en zijn manier van les geven staat mij zeer aan. Serieus afwisselen met humor, en alle leerlingen stappen ontspannen in, en ook weer net zo ontspannen uit de auto bij deze kanjer. Al met al hoop ik binnen niet al te lange tijd, te kunnen beginnen als zelfstandig rijinstructeur onder de NXXT vlag. De ondersteuning die ik van NXXT zal krijgen zal zeker in het begin het verschil maken.

Peter J. NXXT Rijinstructeur